Harde lenzen

HARDEN LENZEN VAN DE OPTIEKSPECIALIST IN HAARLEM.
DE VORMSTABIELE LENS

De vormstabiele (vroeger harde) contactlens kennen we het langst. Door ontwikkelingen in de materialen waaruit de contactlens bestaat en de verbeteringen in het design van de lenzen is het woord harde lens veranderd naar vormstabiele lens. Aanmeting van vormstabiele lenzen vraagt meer kennis en vaardigheid dan het aanmeten van een zachte lens. Deze vormstabiele lens moet goed aangepast zijn aan de bolling van het hoornvlies. Aan de hand van een foto van het hoornvlies bepalen we de bolling. Daarom zal een aanmeting van vormstabiele lenzen ook meer tijd in beslag nemen.

De cliënt moet in het begin wel wennen aan het dragen van de vormstabiele lenzen. De gewenningstijd is dan ook langer dan bij de zachte lenzen. In het begin voelt de cliënt de lenzen op het oog bewegen, maar op een gegeven moment verbetert het draagcomfort aanzienlijk. Wel blijft men bij het dragen van de vormstabiele lenzen het sneller voelen als er een vuiltje onder zit.

De gemiddelde vormstabiele lens gaat over het algemeen ongeveer 2 jaar mee. Bij zeer hoog zuurstof-doorlatende materialen is de vervangingstermijn korter. De lenzen moeten vervangen worden omdat ze dan vaak bekrast zijn, minder goed bevochtigen en/ of minder comfortabel gaan zitten. Uiteraard kan het ook zijn dat de lenssterkte moet worden aangepast. In principe kunnen alle sterkte afwijkingen met een vormstabiele lens gecorrigeerd worden.

VORM STABIELE (HARDE) CONTACTLENS FABRIKANTEN

Wij kunnen van alle contactlens-fabrikanten de contactlenzen bestellen dus als u een voorkeur heeft voor een bepaald merk dan kunnen wij dat bestellen. Onze vaste leverancier is N.K.L. uit Emmen. Zij hebben een breed assortiment in harde en zachte contactlenzen en zijn voornamelijk gespecialiseerd in maatwerk lenzen.

VORMSTABIELE (HARDE) LENZEN INZETTEN EN UITNEMEN.

Vragen?

Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.
Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.