multifocale lenzen

MULTIFOCALE LENZEN VOOR DE JUISTE LEESSTERKTE

Voor wie zijn dubbelfocus/multifocale lenzen geschikt?
Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: het kijken op korte afstand wordt moeilijker. Dit komt doordat de ooglens geleidelijk aan minder soepel wordt en zich daardoor minder goed kan instellen op voorwerpen dichtbij. Als u problemen krijgt met lezen of computerwerk dan heeft u een leescorrectie nodig. Dit kan verholpen worden met een bril, maar ook met contactlenzen. Multifocale lenzen zijn contactlenzen met een sterkte voor veraf en dichtbij. Het voordeel is dat mensen met leesproblemen geen leesbril meer nodig hebben naast hun lenzen; de leesbril is als het ware ingebouwd in de lens. Multifocale lenzen zijn zowel in harde vormstabiele lenzen en in zachte lenzen leverbaar.

Hoe werken multifocale lenzen?
Multifocale lenzen zijn lenzen met een geleidelijke overgang van de afstand sterkte naar de leessterkte, net zoals bij Varilux glazen. Over het algemeen zit de afstand sterkte in het midden van de lens en rondom aan de buitenrand zit de leessterkte. In sommige gevallen wordt een omgekeerd systeem gebruikt zodat de leessterkte in het midden zit en de afstand sterkte in de rand.

Hoe weet ik of dubbelfocus/multifocale lenzen geschikt voor mij zijn?
Om te bepalen of dubbelfocus/multifocale lenzen voor u geschikt zijn adviseren wij een afspraak te maken met een van onze specialisten. Uw ogen worden opgemeten en er vindt een informatiegesprek plaats om te bepalen of u geschikt bent om dit soort lenzen te dragen. Wordt er besloten om tot deze lenzen over te gaan dan komt u in het aanmeettraject terecht.

Wat is monovisie?
Monovisie is een methode om met gewone enkelvoudige lenzen, zowel op afstand als dichtbij goed te kunnen zien. Voor één oog (uw dominante oog) wordt de afstand sterkte in de lens gemaakt waardoor u op afstand scherp kunt zien. Uw andere (niet dominante oog) krijgt een lens met een sterkte voor nabij. Bij deze methode krijgt u dus een verte-oog en een lees oog. Deze methode is maar tot een beperkt sterkte verschil mogelijk dus zal op een later moment overgestapt moeten worden naar een multifocaal systeem.

Alleen maar voordelen?
Multifocale lenzen zitten en kijken in het begin anders dan lenzen die alleen voor de verte bedoeld zijn. Hierdoor kan het zijn dat u de lenzen in het begin iets meer voelt zitten. Ook het kijken met een afstand en een leesdeel in de lens vergt wat aanpassingen in het begin.

Kosten?
Multifocale lenzen zijn duurder dan gewone lenzen. Omdat er veel mogelijkheden zijn en het aanmeten maatwerk is, is een exacte prijsopgave pas te geven na een oogmeting en informatiegesprek.

Vragen?

Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.
Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.