MiYOSMART kinderbril - Kat Optiek

MiYOSMART brillenglazen

Een innovatief brillenglas.
De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen.
MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, ze helpen ook om de toename van bijziendheid af te remmen.*

MiYOSMART brillenglazen zijn gebaseerd op de gepatenteerde Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) technologie, ontwikkeld in samenwerking met de Hong Kong Polytechnic University. MiYOSMART is eenvoudig aan te passen, net als gewone enkelvoudige brillenglazen. Er zijn geen beperkingen in de montuurkeuze.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd is of te dik, wordt het beeld vóór het netvlies geprojecteerd in plaats van op het netvlies. Dit zorgt voor wazig zien in de verte. Met een min correctie zorg je ervoor dat je weer scherp zicht krijgt. Misschien heb je gemerkt dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen. Misschien is je kind dan bijziend.

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen*, doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door en ook erfelijke, gedrag gerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

miyosmart-oog-grafisch Myopie

Problemen door de hoge bijziendheid

De ontwikkeling van bijziendheid is het sterkst in de leeftijd tussen de 5 en 16 jaar. Door de groei van het oog rekt het weefsel op en wordt het dunner. Het verhoogt het risico op hoge bijziendheid en oogaandoeningen op latere leeftijd, zoals macula degeneratie, netvliesloslating, glaucoom of cataract. Dit zijn oogaandoeningen die tot slechtziendheid of zelfs blindheid kunnen leiden.

Myopie (bijziendheid) is wereldwijd een groeiend probleem

Tegen het jaar 2050 hebben naar schatting mogelijk 5 miljard personen, ofwel de helft van de wereldbevolking, te maken met myopie.*
Uit onderzoek blijkt dat, naarmate meer tijd wordt besteed aan kijken op korte afstand, de kans op myopie stijgt.*

Ouders die de gezondheid en het welzijn van hun kinderen belangrijk vinden en bereid zijn hierin te investeren, zijn een voorbode van een nu al omvangrijke en groeiende behoefte aan het behandelen van progressieve myopie.

Hoe eerder de myopie ontstaat, hoe groter het risico op hoge myopie op latere leeftijd. Wanneer de bijziendheid van je kind vroegtijdig wordt vastgesteld, kan niet alleen het gezichtsvermogen worden gecorrigeerd, maar kan ook de toename van bijziendheid worden afgeremd. Dat draagt weer bij aan het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen voor de toekomst.

Behandelmethodes Myopie (bijziendheid)

Er zijn verschillende behandelingen om de toename van bijziendheid af te remmen, zoals atropine oogdruppels via de oogarts en contactlenzen. Met MiYOSMART brillenglazen biedt glasfabrikant HOYA nu een kindvriendelijke behandeling, makkelijk in gebruik, zonder bijwerkingen en met een bewezen* effectieve werking. Welke behandelmethode geschikt is kan worden vastgesteld na een oogonderzoek en verschilt per kind, net als de resultaten.

MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technologie.

Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, zijn HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong een samenwerking aangegaan op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en productontwikkeling.

Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers de D.I.M.S.-technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden behandeld. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd.*

MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van de bijziendheid af te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Hoe werkt MiYOSMART?

Uit wetenschappelijk onderzoek, door de Polytechnische Universiteit van Hongkong, is gebleken dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig scherp zicht te bieden én een zogenaamde constante myope defocus te creëren.

Het MiYOSMART brillenglas is in de basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 kleine defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte. Dankzij de innovatieve productietechnologie zien de MiYOSMART brillenglazen er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen.

Er is klinisch bewijs dat de D.I.M.S.-technology in MiYOSMART brillenglazen de toename van bijziendheid kan afremmen.* in 2018 werd D.I.M.S.-technology bekroond met de prestigieuze Grand Prize, Grand Award en Special Gold Medal tijdens de 46e editie van de International Exhibition of Inventions of Geneva in Zwitserland.
(*onderzoeken zijn terug te vinden op de website van hoyavision.com)

miyosmart-oog-grafisch Myopie

Kom langs en bezoek onze showroom

Vragen?

Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.
Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.