Dick Moby logo - Kat Optiek Haarlem
Dick Moby Zonnebrillen Haarlem

Dick Moby zonnebrillen

Dick Moby zonnebrillen in Haarlem vindt u bij ons in de winkel. We hebben de zonnebrillen uit de nieuwste collectie, zodat u die op uw gemak kunt komen ervaren. We zijn uw adres voor milieuvriendelijk zonnebrillen.

Het merk Dick Moby werd in 2012 opgericht door de twee surfers Robbert en Tim uit Amsterdam, toen Tim Robbert meenam op de ergste surftrip ooit. De zee en het strand lagen vol afval. Ze dropen af, gingen terug naar Amsterdam en besloten er iets aan te gaan doen. Ze besloten brillen van hoge kwaliteit te gaan maken van biologisch afbreekbare of gerecyclede materialen.
Een paar maanden later was Dick Moby geboren.

Onze opticiens in de winkel in Haarlem vertellen u graag meer over de zonnebrillen van Dick Moby en de achtergrond van dit merk. 

Dick Moby Zonnebrillen Haarlem
DICK MOBY Zonnebril
DICK MOBY Zonnebrillen

Hoe wij het verschil maken

Onze missie is om afval op een positieve manier aan te pakken en alleen gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen te gebruiken, om zo vervuiling te verminderen en afval een mooie toekomst te geven. We doen wat we beloven. We sourcen al onze materialen zelf bij elkaar. Om de kwaliteit van ons product en goede werkomstandigheden in fabrieken te garanderen, bezoeken we onze leveranciers regelmatig en onderzoeken we de milieu-impact van de gebruikte materialen. Om onze voetafdruk nog eens extra te controleren, laten we onze processen en gebruikte materialen door onafhankelijke onderzoekers onder de loep nemen.

Duurzame materialen

Biologisch afbreekbaar M49 acetaat
Maak kennis met biologisch afbreekbaar acetaat – het slimme, sexy, milieuvriendelijke neefje van plastic. Doordat het van houtpulp gemaakt is, zorgt het voor minder vervuiling – het wordt in 115 dagen afgebroken als je het in compost begraaft.

Gerecyclede petflessen
Elk montuur wordt geleverd met een microfiber zakje dat is gemaakt van gerecyclede petflessen. Zo is er geen afsluitbaar beschermzakje nodig waarin elk montuur in onze branche standaard wordt geleverd. Ons logoblok is ook gemaakt van ongeveer 14 petflessen.

Gerecycled acetaat
We vegen de vloer van onze fabrikant aan. De snippers en stukjes recyclen we in monturen van zwart acetaat. Die bestaan uit 97% gerecycled acetaat en 3% zwarte inkt.

Gerecycled roestvrij staal
We verzamelen stukjes van chirurgisch roestvrij staal die overblijven van andere brillen. We transformeren die vervolgens helemaal en maken er eersteklas tijdloze topstukken van.

Gerecycled leer
Bij elk montuur wordt een stevige brillenkoker van gerecycled leer geleverd. Het versnipperde leer wordt tot vellen geperst, die we gebruiken om de koker te maken.

Grootste assortiment merken

De Dick Moby zonnebrillen bij ons in de winkel in Haarlem kunt u op uw gemak komen uitproberen. Doe online alvast wat inspiratie op of kom gewoon een keer bij ons langs. Dan helpen we u met dit merk en de andere zonnebrillen het model en montuur te vinden waar u blij van wordt

Robbert-Tim-Dick Moby
Dick-Moby-logo Kat Optiek

Vragen over onze Dick Moby zonnebrillen in Haarlem? Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.