Over ons

Meet the team

Over ons Peter

Peter

Opticien / Contactlensspecialist

Hi, ik ben Peter, contactlensspecialist en al 20 jaar eigenaar van Kat Optiek. Als 19-jarige jongen ben ik op zaterdag en in de vakanties begonnen als werkplaatshulpje in de optiekzaak van mijn oom. Daar is de liefde voor het optiekvak ontstaan. Zodra mijn middelbare school opleiding was afgerond ben ik gelijk doorgestoomd naar de opleiding opticien en contactlensspecialist. Na 10 jaar ervaring opgedaan te hebben werd het tijd om een stap verder te gaan.

Toen ik in oktober 2002 de mogelijkheid kreeg om een winkel in Haarlem over te nemen twijfelde ik geen moment. Mijn uitdaging is nog steeds mooie collecties samenstellen voor zowel monturen als zonnebrillen, gebruik maken van de beste glazen en dus onze klanten van het meest comfortabele kijken voorzien, het uitbreiden van onze oogzorg in de winkel, de werknemers inspireren om zoveel mogelijk kennis op te doen, het creatieve deel zoals de marketing, het aanpassen van het interieur van de winkel en nog zoveel meer.

Mijn uitlaatklep in mijn vrije tijd is juist dan weer om lekker met mijn handen bezig te zijn in de tuin of met de boot. Het komt er eigenlijk op neer; ik kan niet zo goed stil zitten.

Sophie

Opticien

Vanaf mijn 5e jaar ben ik zelf brildragend, toen vond ik het al erg interessant bij de opticien. ‘Hoe was hettoch mogelijk dat je met die bril op alles weer goed kon zien?!’.

Inmiddels werk ik alweer vele jaren bij Kat Optiek. De veelzijdigheid als opticien én leuke collega’s
maken dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Om klanten tijdens een oogmeting te kunnen laten zien hoe hun zicht nu is, en hoe het kan worden, geeft heel veel voldoening. Ook is het een leuke uitdaging om voor iedereen een passende bril te vinden. Jong en oud, lage of hoge sterkte, verschillende gezichtsvormen, smaak, ieder mens is uniek. Mensen weer blij de deur uit te zien gaan, dat maakt mij ook blij!

Waar ik in de winkel graag onder de mensen ben, is dat thuis niet anders! Naast opticien ben ik bovenal een zeer trotse moeder van 3 zoontjes. Een heerlijke drukte en gezelligheid in huis!

Over ons Sophie
Over ons Jan Wander

Jan Wander

Opticien / Ass. Contactlensspecialist

Hi, ik ben Jan Wander (dit is mijn volledige voornaam :), en ik ben 34 jaar. Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij Kat Optiek. Daarvoor heb ik al bij verschillende andere opticiens gewerkt, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam-Zuid en het centrum van Leiden. In 2013 heb ik mijn eerste stappen in
de optiekwereld gezet, nadat ik daarvoor al wel in de detailhandel werkzaam was. Het mooie aan dit
vak is dat er veel dingen samen komen. Je hebt technische kennis nodig om brillen goed te kunnen
maken en repareren, en ook medische kennis om de klant het beste advies en de beste oplossing te
kunnen bieden.

In de jaren dat ik nu werkzaam ben in de optiek heb ik veel geleerd, en heb ik ook diverse opleidingen gedaan. Op dit moment ben ik bezig om mij nog meer te specialiseren in het aanmeten en controleren van diverse soorten contactlenzen. Dit zorgt er voor dat u nu bij mij terecht kunt voor het aanmeten van een mooie bril, maar ook als het gaat over contactlenzen kan ik helpen met de beste mogelijke kijkoplossing voor uw specifieke situatie.

In de zomer van 2022 ben ik getrouwd met mijn vrouw Jindra. We wonen samen in Lisse, waar ik geboren en getogen ben. Als ik niet aan het werk ben hou ik erg van diverse sporten, zowel om te kijken als om zelf te doen. Ik voetbal al mijn hele leven, en sinds ongeveer mijn 18e is dat met name gericht op zaalvoetbal. Daarnaast ben ik enkele jaren geleden begonnen met tennissen. Verder kan ik er enorm van genieten als ik mooie/leuke/gezellige momenten beleef met familie of vrienden (enorm cliché, maar daarom niet minder waar).

Ik hoop u snel een keer te zien in onze winkel!!

Walter

Opticien / Contactlensspecialist

Ik ben 41 jaar oud en heb een gezin met twee kinderen. In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de optiek. Ik was opzoek naar iets anders en kwam met iemand in gesprek met een winkel in de familie daar heb ik toen meerdere dagen meegelopen. Dit vond ik ontzettend leuk en toen heb ik de stap gezet. Ben je 30 en ga je gewoon weer terug naar school! Eerst versneld twee jaar de optiek en toen contactlens specialist. Na een aantal jaren in Purmerend gewerkt te hebben ben ik sinds januari 2017 in dienst bij Kat optiek.

Waarom is dit nou zo’n mooi vak!? Geen dag is hetzelfde en het werk is enorm divers. Zo kun je bezig zijn met het repareren van een bril of er één maken. Het aanmeten van lenzen of controleren daarvan en natuurlijk met jullie een nieuwe bril uitzoeken. En wat is er nou mooier dan te mogen adviseren over de volgende nieuwe gave bril!

Los van mijn werk ben ik ook altijd druk in en om huis met de kinderen en alles wat daarbij komt kijken. En als ik even mijn handen vrij heb ben ik graag bezig met mijn auto. Kortom geen dag is hetzelfde en er is altijd wel wat te doen!

Over ons Walter

Kom langs en bezoek onze showroom

Kom langs en bezoek onze showroom

Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.