nachtlenzen nodig? Kom langs voor deskundig advies

WILT U OVERDAG SCHERP ZIEN ZONDER LENZEN OF BRIL?
DRAAG NACHTLENZEN

Nachtlenzen draag je tijdens het slapen en terwijl je dat doet corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen zijn een uitkomst wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, maar dat om wat voor reden dan ook liever niet overdag wilt. Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag zonder bril of lenzen het scherpste zicht hebt. Wennen hoeft in de meeste gevallen nauwelijks en veel Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien. Vaak is het resultaat na één week Nachtlenzen dragen optimaal. Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor:

– mensen met droge of gevoelige ogen
– scholieren en studenten
– mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken
– mensen die vaak last hebben van stofjes achter hun lenzen
– mensen die last hebben van hooikoorts
– actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
– mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
– mensen met een sterkte die ligt tussen -0.00 en -5.00 en een cilinder niet hoger dan -2.50

Scherp zien zonder bril of lenzen met Nachtlenzen®!

Overdag zorgeloos scherp zien zonder bril of lenzen? Er gaat een wereld voor je open met Nachtlenzen. Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen zijn een goede oplossing als je last hebt van je lenzen, door bijvoorbeeld droge ogen of vuiltjes achter de lens. Doordat je overdag geen lenzen draagt, heb je hier dus geen last van.

WAT DOET DE NACHTLENS PRECIES?

De nachtlens zou u kunnen zien als een mal en deze mal past de vorm van uw hoorvlies aan. Bij mensen die een min sterkte hebben zouden we kunnen zeggen dat het hoornvlies te bol is. Deze bolling zorgt ervoor dat we een min sterkte nodig hebben om het systeem weer op “nul” te zetten. We kunnen met de nachtlens de bolling van het hoornvlies dusdanig afvlakken dat de sterkte van het oogsysteem weer op nul komt te staan of zo dicht mogelijk bij de nul. Als we starten met het dragen van de nachtlens hebben we na de eerste nacht zo’n 2/3 van de sterkte “weggedrukt” en na drie weken is de verwachting dat de volledige sterkte gecorrigeerd is.

Nachtlenzen zijn ideaal tijdens het sporten en op vakantie

Het dragen van Nachtlenzen is dé manier om vrijuit te kunnen sporten. Of je nu hardloopt, tennist, hockeyt of zwemt, met Nachtlenzen kan je je volledig focussen op je sport en de wedstrijd. Je draagt overdag geen lenzen of bril, en toch zie je alles haarscherp. Geen zorgen

over het verliezen van je lenzen of het beslaan van je brillenglazen, of jeukende, geïrriteerde of droge ogen door het dragen van lenzen. Ook tijdens de vakantie of als je ’s avonds uitgaat, kan je precies doen waar jij zin in hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je lenzen aan het einde van de dag droger aanvoelen of minder lekker zitten, want Nachtlenzen draag je als je slaapt.

WERKWIJZE NACHTLENZEN

Allereerst gaan we bekijken of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van nachtlenzen. We bekijken daarvoor de sterkte, gezondheid van het hoornvlies en de bolling van het hoornvlies. Als deze allemaal geschikt zijn bevonden gaan we de lenzen aanmeten en bestellen. Op het moment dat de lenzen binnen zijn maken we een afspraak om de met de lenzen te gaan oefenen met inzetten en uitnemen. In de beginfase van het dragen van de nachtlenzen is het belangrijk om regelmatig op contactlens controle te komen om het verloop van de correctie goed in de gaten te houden.

Eerste controle
Na de eerste nacht doen we de eerste controle, we controleren dan of de lens op de juiste wijze heeft gezeten en wat het sterkte verloop is. Bij een eventuele reststerkte die dusdanig hoog is corrigeren we die d.m.v. een dag of maandlens. We maken ook een foto van het hoornvlies en beoordelen we de afdruk van de lens.

Tweede controle
Na een week is de tweede controle en bekijken we of de sterkte naar wens verloopt en maken we een nieuwe foto van het hoornvlies en beoordelen we de afdruk van de lens.

Derde controle
Na drie weken is in principe de laatste controle en beoordelen we de afdruk op het hoornvlies en de sterkte. Als die goed blijkt te zijn dan gaan we met deze lenzen door en zien we elkaar over een half jaar weer voor de halfjaarlijkse controle. Mocht er toch nog wat sterkte over zijn dan verwerken we die in een nieuwe lens om het te wensen resultaat te bereiken.

Nachtlenzen® zijn de oplossing voor ‘s nachts en overdag:

  • als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen
  • als je al lenzen draagt, maar last hebt van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
  • als je vaak last hebt van vuil of stofjes achter je lenzen
  • als je last hebt van hooikoorts
  • als je vrijuit wilt sporten
  • als je een alternatief zoekt voor een laserbehandeling

KOSTEN NACHTLENZEN

Voor het aanpassen van de nachtlenzen berekenen we eenmalig €150,- aanpaskosten. De aanpaskosten zijn een vergoeding voor het vooronderzoek, de aanpassing van de lenzen, de lensinstructie en alle controles.

De kosten van de nachtlens zijn €395,- per jaar. In deze prijs zitten de kosten voor de nachtlenzen en de vloeistoffen.

Mocht na drie weken blijken dat de lenzen u niet bevallen of dat we niet het gewenste resultaat kunnen bereiken dan krijgt u alle gemaakte kosten weer terug.

merken

Nachtlens van NKL

Dreamlite van Procornea

Vragen?

Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.
Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.