Deskundige oogmeting in Haarlem

Ziet u nog scherp?

Een mooie nieuwe bril is altijd leuk, maar er goed mee zien is belangrijker. Een juiste oogmeting en goede glazen zijn daarom een pré. Om uw zicht te waarborgen hebben wij geïnvesteerd in opleidingen en de allernieuwste apparatuur.

De gezondheid van uw oog

Bij Kat Optiek nemen we graag de tijd om uw ogen uitgebreid te controleren. Om van veraf tot dichtbij goed te kunnen kijken maken wij gebruik van de meest geavanceerde meettechnieken.
Allereerst voert de opticien of contactlensspecialist een sterktemeting uit en wordt de samenwerking tussen de ogen gecontroleerd. Sinds de aanschaf van de nieuwste meetapparatuur, onze DNEye®  scanner kunnen wij nu nog veel meer!
U kunt ook bij ons terecht om meer te weten te komen over de  gezondheid van de ogen.
Naast het meten van de dikte van het hoornvlies, oogdruk en de helderheid van het oog, kunnen wij nu ook een netvliesscan van uw oog maken. De medische beoordeling van de scan wordt gedaan door onze BIG-geregistreerde optometrist. Zo zetten wij ons in om ervoor te  zorgen dat u niet alleen vandaag, maar vooral ook morgen beter ziet. Zo’n netvliesscan doen we met de Easycan.

Wij meten uw ogen & scannen uw netvlies

Wij meten uw ogen & scannen uw netvlies

Wij meten uw ogen

Met onze DNEye® Scanner, worden maar liefst 7000 hyper-nauwkeurige metingen verricht. Met deze nieuwste techniek kunnen we uw ogen uitgebreid en accuraat meten. Met als doel zoveel mogelijk informatie te hebben van uw ogen.

Met de scan onderzoeken we o.a.:

  1. Kijken in de verte
  2. Kijken op korte afstand en de stand van de ogen tijdens het lezen
  3. Zicht bij diverse lichtomstandigheden, dag- en nachtzicht
  4. Het oppervlakte van het hoornvlies om mogelijke afwijkingen op te sporen
  5. Helderheid van het oog, symptomen als staar opsporen
  6. Diktemeting van het hoornvlies om zo nog nauwkeuriger de interne oogdruk te bepalen
  7. Oogdrukmeting, een te hoge oogdruk kan duiden op glaucoom

Wij scannen uw netvlies

Met de Easyscan maken we van beide ogen hoogwaardige scans/foto’s van het netvlies. De scan duurt ongeveer 3 minuten. Wij raken uw ogen niet aan en we doen dit zonder de druppels die de pupillen verwijden. Het netvlies bevindt zich achter in uw oog en is zo gezegd de lichtgevoelige

plaat van uw ogen. Het licht wat binnenkomt wordt omgezet in elektrische pulsen. Via de oogzenuw gaan deze naar de hersenen, waar ze worden omgezet in beeld. Onze ogen worden naarmate we ouder worden slechter. Dit hoeft niet alleen te komen door een verandering van sterkte, maar kan ook komen door verschillende oogaandoeningen. De meest voorkomende oogziekten zijn: staar, glaucoom of maculadegeneratie. Er zijn oogziekten die zonder dat je er erg in hebt onherstelbare  schade aan uw netvlies aanrichten. Juist daarom is het belangrijk dat we deze scan maken en laten beoordelen door onze optometrist. U ontvangt binnen een dag de uitslag. Mocht er aanleiding zijn voor verder onderzoek dan ontvangt u van ons een vervolgoproep of wij verwijzen u door naar de oogarts.

Scherpere brillenglazen

Met het eerstgenoemde meettoestel DNEye® Scanner wordt direct duidelijk wat de precieze sterkte-afwijking is voor de verschillende gebieden van uw oog.
Deze extra meetgegevens kunnen wij ook gebruiken om uw brillen glazen nog nauwkeuriger te slijpen met de meest geavanceerde slijptechniek.
Het resultaat: volledig op maat gemaakte glazen welke zorgen voor meer details, kleuren en contrast. U heeft scherper zicht in het donker en voor de multifocaal dragers is het zicht  natuurlijker dankzij de bredere kijkzones.

DNEye1 oogmeting Kat Optiek Haarlem mobiel

Scherpere brillenglazen

Met het eerstgenoemde meettoestel DNEye® Scanner wordt direct duidelijk wat de precieze sterkte-afwijking is voor de verschillende gebieden van uw oog.
Deze extra meetgegevens kunnen wij ook gebruiken om uw brillen glazen nog nauwkeuriger te slijpen met de meest geavanceerde slijptechniek.
Het resultaat: volledig op maat gemaakte glazen welke zorgen voor meer details, kleuren en contrast. U heeft scherper zicht in het donker en voor de multifocaal dragers is het zicht  natuurlijker dankzij de bredere kijkzones.

Waarom een oogmeting

Ziet u slechter en heeft u behoefte aan een oogmeting? Bij Kat Optiek in Haarlem helpen we u graag. Wij hebben gediplomeerde opticiens in huis die snel en zorgvuldig een oogmeting kunnen uitvoeren. U weet direct of u een bril of lenzen nodig heeft of dat er iets anders aan de hand is. Indien u overgaat tot de aankoop van een bril of lenzen na de oogmeting, helpen we u in Haarlem graag verder met een product van hoge kwaliteit.

Kennis en kunde

Het is in ons belang om de oogmeting zo goed mogelijk uit te voeren. We willen immers dat u zo scherp mogelijk gaat zien. Na het uitvoeren van de meting kiest u voor contactlenzen of gaan we over tot de keuze van glazen. De glazen in uw bril zijn afhankelijk van de sterkte en het montuur waar de glazen in komen. Heeft u uw bril en glazen gekozen? Dan bepalen we samen hoe u de bril het lekkerst draagt en gaan we verder met het slijpen en monteren van de glazen.

Het slijpen en monteren van de bril dient vakkundig te gebeuren. U kunt hier niet op wachten. Wij nemen direct contact met u op als de door u uitgekozen bril voor u klaarligt in Haarlem.

Snel een correcte oogmeting

Een correcte oogmeting zorgt uiteindelijk voor scherp zicht. Bent u woonachtig in Haarlem of omgeving en wilt u een professionele oogmeting laten uitvoeren? Dan bent u bij Kat Optiek aan het juiste adres. Wij zien u graag voor een oogmeting in Haarlem verschijnen.

Oogmeting Haarlem

Een oogmeting laat je doen door een gediplomeerde opticien in Haarlem.

Een oogmeting laat je doen door een gediplomeerde opticien in Haarlem.

Vragen?

Bel ons op telefoonnummer 023 – 525 0681, stuur ons een e-mail naar info@katoptiek.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.
Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.