sportbrillen voor tennis, wielrennen, zeilen en meer

De mogelijkheden voor sportbrillen zijn eigenlijk ook ongekend. Dat moet ook want, golfen, zeilen, tennissen, wielrennen, zoveel sporten zoveel verschillende sportbrillen. Iedere sport kent zijn eigen specifieke behoefte en wensen. De twee merken die hier de beste invulling aangeven zijn toch wel ‘Adidas’ en ‘Oakley’. Niet alleen qua modellen, maar vooral aan mogelijkheden en draagcomfort.

Voor voetbal, hockey, handbal en andere balsporten adviseren wij de ‘Progear Eyeguard’. Deze is uitstekend op sterkte te maken en is de binnenkant voorzien van een zacht rubber neusconstructie. Dit beschermt het gezicht bij balcontact met het hoofd. Deze eigenschappen maakt deze robuuste sportbril trouwens ook geschikt voor contactsporten als kickboxen en andere vechtsporten. Er wordt een elastische en instelbare hoofdband bijgeleverd om de bril naar behoefte te fixeren op het gelaat.

De mogelijkheden voor sportbrillen zijn ongekend

Waar de sportbril aan moet voldoen?

Een goede sportbril moet uw ogen rondom optimaal beschermen maar mag tegelijk uw zicht niet belemmeren. Bovendien moet u onder alle (weers)omstandigheden zijn sport optimaal kunnen uitoefenen. De glazen in de sportbril zijn gemakkelijk uitwisselbaar. Met zonnig weer kiest u dan voor donkere glazen, bij bewolkt weer voor lichte glazen. Daarnaast bestaan er ook weersafhankelijke sportglazen die bij mindere weersomstandigheden lichter van kleur zijn en in de zon donker kleuren. Dit type meekleurende glazen zijn standaard en polariserend verkrijgbaar.

Voor brildragers is ook alles op sterkte te maken. Er zijn 2 manieren om de sport(zonne)bril op sterkte te maken. De 1e manier is door een clip-in achter de (zonne)glazen te zetten met daarin de glazen op sterkte. Eén van de grootte voordelen hiervan is dat er nog wel gevarieerd kan worden met de verschillende glaskleuren voor de verschillende lichtomstandigheden.

De 2e manier is door de (zonne)glazen zelf op sterkte te maken. Tot voor kort maakte de vormgeving van sportbrillen en de sterke kromming van de glazen het bijna onmogelijk om ze op sterkte te leveren. Voorheen werden de glazen steeds meer onzuiver naar de randen wanneer ze krommer werden gemaakt. Dat is nu verleden tijd. RX Sportglazen worden met de modernste freeform slijptechniek geproduceerd. Door deze digitale techniek blijven de glazen tot de uiterste rand zonder hinderlijke vervorming scherp. Laat u door ons vrijblijvend de mogelijkheden en de modellen demonstreren.

Scroll naar boven

Vandaag vóór 16 uur besteld = vandaag verzonden*

logo Post NL verzendingen Kat Optiek

Voor verzendingen maakt Kat Optiek gebruik van PostNL

Voor heel Nederland wordt gebruik gemaakt van PostNL en bedraagt de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Uiteraard kunnen alle bestellingen ook afgehaald worden in onze winkel in Haarlem.

RAY-BAN PRESCRIPTION DEALER

Voor je mooie Ray-Ban kan je natuurlijk al jaren bij ons terecht. Omdat wij ook zo blij zijn met dit wereldbekende merk, zijn wij de samenwerking aangegaan als exclusief prescription dealer. Ben je op zoek naar je favoriete Ray-Ban en je wilt die op sterkte met originele Ray-Ban glazen? Vanaf nu is dat mogelijk. Of het nu is met blanke glazen of met gepolariseerde zonneglazen, enkelvoudig of multifocaal, het kan allemaal.